Dział: Uważność w kuchni

Działy
Wyczyść
Brak elementów
Wydanie
Wyczyść
Brak elementów
Rodzaj treści
Wyczyść
Brak elementów
Sortowanie

Jesienna uważność w kuchni z ajurwedą

Temperatura za oknem zaczyna spadać, świat przywdziewa złoto-bordowe odcienie, a Ty coraz częściej wybierasz czytanie książki pod kocem z kubkiem gorącej herbaty w dłoni. Nie da się ukryć, że jesień przynosi ze sobą chwilę wytchnienia i stopniowego zwalniania tempa, które jest zapowiedzią nadchodzącego zimowego snu. Sprawdź, na co warto być uważną, żeby wzmocnić swoją równowagę.

Czytaj więcej

Pełnia lata z ajurwedą

Nadeszło lato, a z nim pełnia obfitości otaczającej nas natury. To właśnie ten moment w roku, kiedy wszystko wokół Ciebie nabiera barw i wykorzystuje swój maksymalny potencjał. Jak możesz więc dopasować się do tej energii, żeby poczuć, że Ty również teraz jesteś w pełni wewnętrznego rozkwitu? Z pomocą przyjdzie Ci ajurweda i jej sprawdzone przez tysiące lat wskazówki.

Czytaj więcej

Bliżej siebie na wiosnę z ajurwedą

Według ajurwedy nadejście wiosny wpływa na Ciebie na poziomie zarówno fizycznym, jak i emocjonalnym czy duchowym. Jak czerpać z wiosny i wzmocnić jej odnawiający wpływ?

Czytaj więcej

Zimowa uważność z Ajurwedą. Proste (i smaczne) sposoby na powrót do równowagi

Praktyka uważności może stać się Twoją przewodniczką po tym, jak wpływa na Ciebie sezonowość. To właśnie dzięki niej będziesz w stanie zauważyć, doświadczyć i odpowiedzieć na to, jakie masz potrzeby w danym momencie, a zimowa aura zdecydowanie różni się od tej, której możesz doświadczyć w innych porach roku.

Czytaj więcej